Guerrilla Marketing – De leukste marketingtechniek van allemaal!

Wat is Guerrilla Marketing? Ik zal je alvast teleurstellen, er komen geen gorilla's in voor. Toch kon ik het niet laten om een gorilla plaatje achter te laten. Klikte je daarom? Hoe dan ook, Guerrilla Marketing is op zijn zachtst gezegd helemaal geweldig! Ik laat je in dit artikel zien waarom.

Het is tijd dat je een rebel wordt.

Guerrilla betekend in het Spaans: Oorlogje. Het is een veel gebruikte oorlogsstrategie waarbij de partij in de minderheid er alles aan doet om de sterkere partij te ontregelen. 

Vaak zijn het rebellen die deze tactiek toepassen aangezien zij meestal inferieur zijn tegenover de staat. Een bekend voorbeeld van Guerrillas zijn de rebellen die Fidel Castro neerhaalden in de Cubaanse revolutie. 

Ik hoor je denken: “Heel leuk allemaal maar wat heeft dit met marketing te maken?” Nou stiekem heel veel, het is een prachtige metafoor voor hoe jij je grotere concurrenten kan “aanvallen”.

Benieuwd hoe marketing is ontstaan? Neem hier dan eens een kijkje.

wat is guerrilla marketing vuist met donker blauw eromheen

Zo doe je dat.

Guerrilla Marketing is een zeer agressieve vorm van marketing waarbij je nadrukkelijk de aanval zoekt, dit maakt het ook zo leuk. Het doel is om een opvallende ludieke actie te bedenken die veel mensen zien. Schaamte moet je opzij zetten, het is tijd om viraal te gaan!

Ik heb een aantal jaren bij XXL Nutrition gewerkt, een voedingssupplementen bedrijf, bekend van poeders en eiwitshakes. Daar had ik ooit het plan om een gigantische shakebeker van meters hoog op het Septemberplein in Eindhoven neer te zetten. Uiteraard met het logo erop en helemaal gevuld met liters eiwitshake. Met een paar man konden we daar dan iedereen de heerlijke smaak laten proeven. Een geweldige stunt die zeker weten de media had gehaald. Helaas is het er nooit van gekomen, maar ik blijf erbij dat het een geniaal idee was!

Zo zijn er ontzettend veel grote bedrijven die geweldige acties als deze bedenken en ook uitvoeren. Jij kan dit ook! Ga er eens een keer flink over brainstormen en misschien kom jij wel met die Guerrilla Marketing strategie die je bedrijf laat vliegen!

Op marketinguitleg.nl gaan we nog veel verder in op Gorrilla Marketing. Ben je benieuwd hoe jij een sterk marketingplan maakt? Je leest het hier.

Wat is Guerrilla Marketing? Een leuk voorbeeld.

wat is guerrilla marketing mcdonalds frenchfries zebrapad marketinguitleg

MacDonalds kennen we allemaal al natuurlijk maar door deze actie gaat iedereen er toch weer even over praten. Een hele leuke actie op een openbare locatie die enorm veel aandacht trekt. En zo zijn er al heel veel grote bedrijven die de tactiek van de kleinere bedrijven hebben overgenomen. Nu is het de beurt aan jou! 

Tot slot.

Wat is Guerrilla Marketing? Daar zou jij nu het antwoord op moeten weten. Ik hoop dat je het een leuk artikel vond! Wees niet bang om mij een berichtje te sturen als je een leuk Guerilla Marketing idee hebt dat je wilt delen! Stuur mij gerust een email naar info@fervour.nl of connect met mij op LinkedIn. Ik zie je weer bij het volgende artikel!

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.