Progressive Web App – Klinkt goed! Maar wat is het eigenlijk?

Wat is een Progressive Web App? Het woord "app" is nog steeds razendpopulair. Als je geen app hebt loop je tegenwoordig achter. Hoe mooi zou het zijn als jij je huidige website kan omtoveren tot een echte app!

Wat is een Progressive Web App?

Een Progressive Web App (afgekort PWA) is een website die ook volledig kan functioneren als een app. Ja, je leest het goed! Ook jij kan van je huidige website een app maken. Dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, bij een WordPress site heb jij binnen een paar klikken een app die niet veel onder doet voor een Native App. Op marketinguitleg.nl lees je hoe je dit kan doen!

Een “normale app” ook wel een Native App is vaak heel duur om te ontwikkelen, grofweg 10 tot 50 duizend euro, geheel afhankelijk van hoe gek je het wil maken natuurlijk. Dit komt met name omdat deze apps volledig in een nieuwe programmeertaal geschreven moeten worden. Een Progressive Web App heeft dat probleem niet, aangezien deze de huidige taal van je website overneemt en hier een app van maakt.

Wist je dat het hebben van een app een geweldige marketing tool is? Je kunt push notificaties sturen voor acties en nieuws, je bent ook offline zichtbaar, het is handig voor de gebruiker en nog zoveel meer!

wat is een progressive web app boom met alles wat een app biedt in het blauw

De voordelen op een rij.

Veel grote bedrijven zoals Twitter, Instagram, Uber en Forbes maken al gebruik van een Progressive Web App. Hieronder een kort overzicht van een aantal voordelen:

  •  Gebruik Push Notifications om je appgebruikers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.
  • Een PWA is gemiddeld 43% sneller dan een website. Niet verkeerd voor SEO.
  • Je kan ook zichtbaar zijn in de Appstore, naast dat een PWA ook zichtbaar is op Google wat een voordeel is tegenover een Native App.
  • Het is makkelijker te onderhouden aangezien elke wijziging op je website automatisch wordt doorgevoerd op je app.
  • PWA’s zijn volledige mobile responsive.
  • Een PWA kun je ook offline gebruiken wat een mooie toevoeging is.
  • Het maken van een PWA is velen malen goedkoper en in sommige gevallen zelfs gratis.

Tot slot.

Elke bedrijf moet de afweging maken of deze een Native App wil gaan maken of aan de slag gaat met een PWA. Het hebben van een app is tegenwoordig essentieel geworden als jij het meeste uit je marketing wil halen. Als je opzoek bent naar meer goedkopere marketing methodes dan raad ik je aan om hier eens te kijken.

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.