Dit is de beste Marketingstrategie!

Marketingstrategie! Social Media, Search Engine Optimization, Email Marketing en zo gaat de lijst eindeloos door. Het vinden van de juiste Marketingstrategie is essentieel voor een sterk fundament van je bedrijf.

Wat is nou eigenlijk de beste Marketingstrategie?

 

De zoektocht naar die ene perfecte strategie kan een hele lange zijn. Kort door de bocht is er natuurlijk ook geen Marketingstrategie die bij ieder zijn doelen aansluit. Zo is er al een groot Marketingstrategie verschil tussen B2C of B2B. Marketing is dan ook een enorm breed begrip en er zijn meerdere succesvolle strategieën. Toch is er echt geen bedrijf die een succesvolle marketing kan uitvoeren zonder dat ene belangrijke woord.

content reveal met gescheurd karton van marketinguitleg.nl

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een Marketingstrategie waarmee je probeert de aandacht te trekken van potentiële klanten doormiddel van het plaatsen van content. Dit kunnen blogs, video’s, afbeeldingen, podcasts en andere media zijn die je plaatst op je website of bijvoorbeeld Social Media. Je doet hierbij natuurlijk je best om relevante content te maken voor je doelgroep, zo kun je ervoor zorgen dat je klanten behoudt maar ook aantrekt. Het is essentieel dat je als bedrijf hiermee bezig bent! Groot bedrijf of starter? Content is king!

computer met andere marketing middelen geanimeerd

Waarom is dit de beste Marketingstrategie?

Er zijn heel veel redenen waarom contentmarketing zo goed werkt. Om te beginnen is het fijn om te weten (zeker als beginnend ondernemer) dat contentmarketing helemaal gratis kan zijn. Kijk bijvoorbeeld naar deze website, het maken hiervan hoeft mij niets te kosten, alleen wat arbeid en onderzoek naar waar ik de juiste knoppen kan vinden. Vervolgens kan ik er met de juiste artikelen voor zorgen dat ik de mensen bereik die ik graag wil bereiken. De artikelen kan ik vervolgens weer op Social Media plaatsen en zo help ik andere en vind ik de juiste mensen!

Vergeet niet om op marketinguitleg.nl nog meer artikelen te lezen, hier gaan we namelijk nog veel uitgebreider in op alle verschillende manieren van contentmarketing gebruiken. 

De emailmarketing tool Mailchimp verzamelde enkele interessante feitjes:

  •  Bedrijven die contentmarketing gebruiken groeien gemiddeld 30% meer dan bedrijven die het negeren.
  •  47% van de kopers bekijken eerst 3 tot 5 stukken content voordat ze een aankoop doen.
  • Bedrijven die blogs schrijven hebben maar liefst 67% meer leads dan andere bedrijven.
  • Uit onderzoek bleek dat 72% van de B2B Marketeers zegt dat ze meer leads hebben gekregen door contentmarketing.

Tot slot.

Het is niet alleen zo dat contentmarketing je bedrijf een enorme impuls zal geven, het is daarnaast ook nog eens 1 van de leukste manieren om met marketing bezig te zijn. In dit artikel zijn we nog niet zo heel diep ingegaan op de Marketingstrategie contentmarketing, wel weet je nu dat het de hoogste tijd is dat je er nu (beter) mee aan de slag gaat. Op marketinguitleg.nl zijn enorm veel artikelen te vinden over alles wat met marketing te maken heeft en dus ook content.

Wat vond je van dit artikel? Vond je het leuk? Ik zou ik het natuurlijk geweldig vinden als je het artikel deelt op Social Media. Ben je benieuwd wie ik ben? En waar marketinguitleg.nl voor staat? Kijk hier dan eens.

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.