Marketing met weinig geld. De 3 beste methodes uitgelegd.

Het is een veelgestelde vraag: Marketing met weinig geld, is dat eigenlijk wel mogelijk? Iedereen wil zijn bedrijf zien groeien, dit doe je met marketing, kun je met een laag budget op tegen al die grote bedrijven met hele marketingafdelingen? Natuurlijk! Lees hieronder de verschillende methodes.

1. Netwerken

netwerken marketing met weinig geld

Het is alles behalve mijn favoriete methode, ik ben namelijk vrij introvert. Toch moet ik toegeven dat netwerken perfect is voor marketing met weinig geld. Mond-tot-mond reclame is nog steeds een geweldige manier van marketing bedrijven en dit kun je stimuleren door iedereen in jou omgeving te vertellen wat je doet. Het is wel goed om een plan te hebben en te bedenken wat je nou eigenlijk gaat vertellen. Het is namelijk zo dat je in zo min mogelijk woorden zo effectief mogelijk moet uitleggen waar je mee bezig bent en waarom jou product het beste is.

  • Bedenk een verhaal waaruit blijkt hoe kundig je bent en hoe het de problemen van je doelgroep oplost.
  •  Denk na over de kernvraag die je potentiële klanten hebben. Waarom gaan klanten naar jou in plaats van naar andere?
  • Zelf kijk ik ook altijd goed met wie ik het gesprek heb. Wat kan deze persoon voor mij betekenen? Zorg dat je verhaal aansluit op de persoon met wie je praat en improviseer eventueel.
Niet alleen bij kennissen kun je netwerken maar het internet staat ook vol met organisaties die netwerkavonden organiseren. Daarnaast zijn er ook leuke apps zoals Meetup waarmee je in contact kunt komen met andere mensen die ook actief zijn in jouw branche. En dan is er nog LinkedIn wat een leuk Social Media platform is om te netwerken. Wees niet bang om te connecten met andere, hier kunnen mooie dingen uitkomen.

Met mij kun je ook gewoon een keer een praatje maken hoor! Connect met mij op LinkedIn of stuur mij een berichtje naar info@fervour.nl. Wie weet wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

2. Influencer Marketing met weinig geld.

Influencers, je kent ze wel, je kan ervan vinden wat je wil maar samenwerken met influencers is een enorm kosten-effectieve manier van marketing. Zelf heb ik grote samenwerkingen gehad met influencers met miljoenen volgers en geloof me, als je deze mensen achter de foto’s en video’s leert kennen kom je erachter dat er niet veel waar is van wat je ziet. 

Nu hebben de grote influencers natuurlijk een aardig prijskaartje voor hun diensten, toch kan ik uit ervaring zeggen dat promotieactiviteiten met kleinere influencers met een paar duizend volgers bijzonder effectief kan zijn. Het belangrijkste is om te kijken naar de “engagment ratio” van influencers. Als er elke bericht veel reactie komt, en dan bedoel ik echte reacties van echte mensen. Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat deze influencer heel veel waard kan zijn voor jou. 

Er zijn genoeg influencers die het al goed vinden om jouw product gratis of met grote korting te ontvangen en vervolgens een goed woordje over je te doen. Hierdoor kun je enorm veel rendement halen uit je kleine investering. Ik kan je zeker aanraden om je hierin verder te verdiepen.

Op marketinguitleg.nl gaan we nog veel dieper in op Influencer Marketing dus als je meer wilt weten, kijk dan zeker nog eens rond.

influencer marketing marketing met weinig geld

3. Social Media Marketing met weinig geld.

Social Media is gratis! Toch? Nou niet helemaal. In het begin van Social Media was dit echt een geweldige tool om veel organisch bereik te krijgen. Helaas zijn die tijden voorbij. Vandaag de dag is het ongeacht de kwaliteit van je post enorm lastig om een groot bereik te krijgen. Meta heeft er dan ook alles aan gedaan om dit zo moeilijk mogelijk te maken op Facebook en Instagram. Ik heb jarenlang wekelijks in de call gezeten met Facebook in Ierland en heb de ontwikkeling nauw gevolgd. Meta is puur business en het algoritme stimuleert het plaatsen van betaalde content.

Toch is Social Media nog een hele goede tool. Mijn advies is om voor een klein bedrag in een kleine doelgroep betaalde content te plaatsen. Als je dan wat organisch bereik hebt, probeer dan zoveel mogelijk te focussen op content die engagement oproept. Dit doe je omdat je zo je volgersgroep bij je houdt. Ook al heb je 10 miljoen volgers, als je content geen interactie oproept zul je het bereik van je content zien instorten.

Tot slot.

Marketing met weinig geld is zeker niet onmogelijk. Als je deze methodes succesvol aanpakt en je er wat geld mee begint te verdienen zou ik zeker doorgaan met wat werkt. Breid je budget uit want Marketing is de ultieme manier om jouw bedrijf te laten groeien.

Op marketinguitleg.nl gaan we nog veel dieper in op al deze methodes en nog veel meer! Wil je weten hoe je een sterk marketingplan maakt? Kijk eens hier.

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.