Marketing Automation – De grootste voordelen!

Er is steeds meer automatisering, het leven van de mens wordt met de dag gemakkelijker. Gelukkig blijft Marketing daarin niet achter. In dit artikel gaan we eens goed kijken naar de grootste voordelen van Marketing Automation.

Marketing Automation. Wat is dat?

Als uitvoerend marketeer ben je veel bezig met het verzenden van berichten naar je klanten en community. Of dit nou leuke posts op Social Media zijn, belangrijke mails, of berichten op de klantenservice, je bent continu bezig met het contact. Hoe mooi zou het zijn als je dit automatisch kan laten versturen? En nee, geen standaard mailtjes maar echte gepersonaliseerde berichten! Dit kan met Marketing Automation. In een brede zin helpt dit jou veel tijd te besparen doordat marketing processen geautomatiseerd worden. Ik kan je zelfs vertellen dat als je Marketing Automation op de juiste manier opzet je dingen kunt doen die niet eens haalbaar zijn als mens. 

grootste voordelen van marketing automation

De grootste voordelen van Marketing Automation.

Zelf ben ik enorm fan van Marketing Automation, het eenvoudiger maken en het automatiseren van processen biedt ongelofelijk veel nieuwe mogelijkheden. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dan heb ik hieronder nog de grootste voordelen van Marketing Automation voor je opgesomd.

Dynamische contentgeneratie.

Veel emailtools zoals Mailchimp bieden je de mogelijkheid om een “Customer Journey” te maken. Hiermee kun jij op basis van het gedrag van de (potentiële) klant een “reis” maken voor je klant. Door bepaalde regels te stellen kun jij ervoor kiezen wat je er vervolgens mee doet. Oke, dat is best ingewikkeld, weten hoe het exact zit? Op marketinguitleg.nl gaan wij hier nog dieper op in! 

Kort door de bocht, bijvoorbeeld op basis van het wel of niet openen van een mail kun je kiezen om een vervolgmail te sturen ja of nee. Deze mail kun jij dan weer specifiek maken op het gedrag van de klant. Zo krijgt jouw klant altijd persoonlijke informatie en kun je ongelofelijk veel nieuwe klanten binnenhalen!

grootste voordelen van marketing automation email marketing funnel

Meer efficiëntie.

Een Marketing Automation stel je in en vervolgens heb jij alle tijd over om te analyseren. De tijd waarin jij voorheen mails aan het schrijven was en op de juiste dag de verstuurknop indrukte kun je nu voor andere dingen gebruiken. Ideaal!

Een goede Marketing en Sales samenwerking.

Marketing en Sales hebben heel veel raakvlakken, dat is duidelijk. Marketing Automation zorgt voor een verbeterde samenwerking aangezien zowel Marketing als Sales hiermee te maken heeft. Het binnenhalen van klanten met deze marketingtechniek zal samen opgezet moeten worden voor het beste resultaat.

Verbeterde lead conversie en ROI.

Een betere ROI en lead conversie, wie wil dat nou niet! Onderzoek van Nucleus Research toont aan dat B2B Marketeers die gebruik maken van Marketing Automation een toeneming van 10% sales hebben. Daarnaast verhoogde het de productiviteit van Sales medewerkers met 15%.

Leer je doelgroep kennen.

Marketing Automation zorgt ervoor dat je doormiddel van een persoonlijke benadering meer inzicht krijgt over welke leads converteren en wie wat voor aandacht nodig heeft. Deze inzichten kun je dan ook weer gebruiken voor alle andere marketingmethodes die je toepast.

Het is goed voor het budget.

De kosten van Marketing Automation zijn zeer laag. Veel tools bieden zelfs de optie om dit gratis te gebruiken, natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Daarnaast is de grootste besparing misschien nog wel de hoeveelheid arbeid die je elders kan inzetten. Minder mensen kunnen meer werk verrichten door de hulp van deze slimme technologie.

Wil je meer geweldige marketingmethodes weten die niet veel geld kosten? Kijk hier eens.

Tot slot.

Dat waren de grootste voordelen van Marketing Automation. Ik raad iedereen aan om dit te gaan gebruiken en uit eigen ervaring ken ik de kracht ervan. Het is echt geweldig! Marketing blijft veranderen, ik verwacht dat we op tijd van schrijven (2022) nog maar aan het begin zijn van Marketing Automation. Ik kijk uit naar de toekomst!

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.