Beginnen met Affiliate Marketing? Dat is zo gedaan!

Ben je van plan om te beginnen met Affiliate Marketing? Dat is een goed idee! Eigenlijk heeft elk bedrijf wel baat bij deze vorm van marketing. Het is namelijk een hele eerlijke methode die zorgt dat jij meer conversies gaat genereren of een zakcentje gaat bijverdienen. Wie wil dat nou niet!

Wat is Affiliate Marketing dan?

Affiliate Marketing is een samenwerking tussen 2 partijen waarin de ene partij een advertentie maakt voor de andere. Ook wel Affiliates (Publishers) en Adverteerders (Merchants) genoemd. Het is namelijk zo dat er genoeg sites zijn waar enorm veel bezoekers komen, hoe mooi is het dan om een deel van die bezoekers als het ware te verkopen aan een andere partij. Dat doe je met Affiliate Marketing. 

beginnen met affiliate marketing banner in het blauw

Hier op marketinguitleg.nl heb ik bijvoorbeeld de keuze om contact op te nemen met bepaalde bedrijven die raakvlakken hebben met de content die ik schrijf. Als voorbeeld: Ik wil graag een artikel schrijven over de beste email marketing tool. Dan zou ik een tool kunnen benaderen en in ruil voor een link of banner een kleine bijdrage kunnen vragen. 

Dit kan ook bijvoorbeeld voor de hoeveelheid kliks die de banner of link krijgt, of zelfs de hoeveelheid nieuwe abonnementen die dit oplevert. Ja, je leest het goed, als je dit nog niet wist, doormiddel van cookies is het aan te tonen wie wat heeft gedaan voordat deze een aankoop doet op je website. Zo kun je dus echt zien hoeveel en of deze site daadwerkelijk iets heeft bijgedragen.

Dit is dus enorm eerlijk en een prachtige manier van samenwerken. Eigenlijk maakt het niet uit wat je product is, er is altijd wel een goede samenwerkingspartner te vinden. Denk wel altijd realistisch na. Natuurlijk is het mooi om een grote partner als Microsoft aan je te binden, maar als kleine beginnende site is dit niet al te realistisch. Ga eens op zoek naar potentiële affiliates, wie weet wat voor iets moois er kan ontstaan! 

En eh, met mij kun je ook altijd sparren! Connect met mij op LinkedIn of stuur mij gewoon een mailtje naar info@fervour.nl.

En dan nog de tussenpersoon.

Overal vind je tegenwoordig een tussenpersoon en zo ook hier. Dit is zeker niet verkeerd want wat deze netwerken doen is jou laten zien wie er allemaal beschikbaar is als Affiliate. Hierdoor hoef je zelf geen onderzoek meer te doen. Ook als affiliate zelf is dit een goede manier om samenwerkingen te vinden. 

In sommige gevallen heel handig, met name als starter en als hele grote onderneming. Voor de starter is het een makkelijke manier om kennis te maken met Affiliate Marketing en voor een grote onderneming met heel veel Affiliates is het fijn overzichtelijk.

beginnen met affiliate marketing 3 personen in 2 kleuren blauw

Mijn voorkeur gaat altijd zoveel mogelijk uit naar “Cut the middle man”, ik ben ook wel een persoon die graag alles zelf doet. Toch wil ik je waarschuwen voor de grote commissies die deze tussenpersonen kunnen vragen. Als het mogelijk is om een directe samenwerking op te starten met de Affiliate of andersom, zeg ik altijd doen!

Beginnen met Affiliate Marketing.

Als het goed is heb je nu een beter beeld wat Affiliate Marketing is. Dan kunnen we nu over naar hoe je het beste kan beginnen met Affiliate Marketing. Bij het maken van een marketingplan raad ik je altijd aan om een goed onderzoek te doen naar de markt waar jij je in bevindt. Waarschijnlijk heb je dan ook al wel een idee met wie je misschien zou kunnen samenwerken. Stuur ze een mailtje, zoek het contact, daar kunnen mooie dingen uitkomen.

Het maken van een sterk marketingplan is dus heel erg belangrijk. Nog geen marketingplan? Kijk dan hier eens. Natuurlijk kun je het ook omdraaien. Je kunt zelf ook artikels voor andere gaan schrijven. Mocht je nog niet zo’n goed inzicht hebben met wie je kan gaan samenwerken, schrijf je dan eens in op 1 van de netwerken (tussenpersonen) op het internet.

Hieronder een samenvatting van een paar tips voor je:

  • Begin met dat sterke marketingplan.
  • Zorg dat je in een niche zit met je product of dienst, zo heb je veel minder concurrentie.
  • Maak een goede website met een strak design. WordPress is hier perfect voor!
  • Begin met het schrijven van Blogs, want zo kun jij andere helpen maar leer je ook beter hoe je goede en waardevolle artikelen kunt herkennen.
  • Meld je aan bij een Affiliate Netwerk. Zo krijg jij een goed inzicht in potentiële samenwerkingen.
  • Maak ook Social Media aan, ook hier kun je Affiliate samenwerkingen opstarten.
  • Verdiep je in SEO. Zorg dat jij goed vindbaar bent, zo leer je ook of andere goed zichtbaar zijn.
  • Kijk eens goed rond op marketinguitleg.nl, hier vind je namelijk nog veel meer waardevolle informatie.

Tot slot.

Tof dat je het hele artikel hebt gelezen! Hopelijk weet je nu meer over hoe je moet beginnen met Affiliate Marketing. Ik heb het je al veel verteld maar ik denk echt dat iedereen gebruik moet maken van Affiliate Marketing. In de praktijk heb ik echt enorm goede resultaten hiermee bereikt. Zie het niet als een manier om snel geld te verdienen maar als een sterke marketing tool voor je bedrijf op de langere termijn. Tot het volgende artikel!

De beste artikelen in je mailbox? 👍Dat wil je niet missen...

Af en toe een geweldige email krijgen? Schrijf je hier in!

Hallo! Goed dat je hier bent.

Wil jij dit soort waardevolle content in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in!

Nooit iets missen?    OK Nee bedankt.